Care este varsta optima pentru primul toaletaj?

 

Avem un nou puiuț in familie și ne intrebam când putem sa îl aducem la salon pentru prima oară.

Ei bine, recomandarea groomerilor este ca prima vizita sa fie făcută in jurul vârstei de 3-4 luni, atunci când termina schema de vaccinare. Deși puiutul este micuț, este bine ca acesta sa se obișnuiască de mic cu tot ce tine de toaletaj pentru ca aceasta va deveni o rutina in viața lui.

La prima vizita la salon, micuțul poate fi destul de agitat neștiind ce se intampla, dar cu ajutorul groomerului poate asocia acest lucru cu ceva placut, iar vizitele la salon vor deveni o placere.

In primul an de viața se recomanda vizitele la salon cât mai des posibil, la un interval de 4-6 saptamani pentru a se putea obișnui cu acesta rutina.

Nu te îngrijora dacă micuțul tau este plin de energie și nu amana acest moment foarte mult, groomerul știe cum trebuie sa procedeze cu puiutul tau și va avea grija ca acesta sa fie fericit și relaxat.

Așadar, daca blanosul tau a terminat schema de vaccinare, fa-i o programare la salon. Produsele folosite vor fi blânde cu pielea micuțului, iar acesta se va simti foarte bine cu atâta atenție oferită doar lui.

Va așteptăm și pe voi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *